Cara Download Filem Dengan Mudah Melalui Telegram


Cara Download Filem Dengan TelegramBagi yang suka tengok movie tapi susah nak download movie yang korang nak tu sebab tak tahu nak download melalui website, sekarang ada cara yang mudah dan cepat untuk korang download movie tu. Download je melalui aplikasi Telegram...dekat sana berlambak segala jenis movie untuk tontonan korang. 

Yang bestnya download movie dengan Telegram ni ianya takde iklan annoying seperti pop up atau fake button macam sesetengah website yang lain. Iklan jenis ni merimaskan sebab susah nak download file yang kita nak tu. Kalau di Telegram, tekan je button download dan tunggu file tu siap. Jimat masa dan jimat kuota.

Cara Download Filem Dengan Telegram

1. Jika nak download movie dari Telegram, pastikan aplikasi Telegram dah install dalam komputer atau laptop korang. Dah install, join channel movie. Aku cadangkan korang join dua channel ni untuk download movie : https://t.me/movienakal   dan https://t.me/MoviesBlurayHdTekan dan klik join.

Channel download movie di Telegram

2. Bila dah join channel yang ada kat atas tu, boleh la korang mula download movie yang korang nak tengok. Cara nak pilih movie dan download ada diterangkan dalam gambar di bawah. Cari movie apa yang korang mahu, kecuali filem-filem yang baru keluar di pawagam memang tiada lagi file download. Kalau ada pun, gambar masih lagi tak clear.


3. Semasa download movie, korang perlu tahu kualiti movie tersebut supaya audio dan visual movie yang korang dah download tu jelas dan terang. Bagi beginner mungkin tak tahu lagi nak pilih kualiti movie yang macam mana...main download je, lantak la bagus ke tidak dia punya kualiti. Janji dapat tengok. Rugi kalau download macam tu!

Contoh : 


-Deadpool 2 (2018) Super Duper Cut 720p BluRay x264 Esub.mkv : ada perkataan BluRay, maknanya gambar dan audio movie tu memang clear.

-The Equalizer 2 (2018) 720p HDCAM.mp4 : ada perkataan HdCam, maknanya gambar dan audio movie tu teruk. Tak payah download lagi.

Ringkasan Kualiti Info Movie

1. 3D BluRay          : Sangat Cantik
2. BluRay                : Sangat Cantik
3. BDRip                 : Sangat Cantik
4. BRRip                 : Sangat Cantik
5. WEB-DL              : Sangat Cantik
6. DVDRip               : Cantik
7. WEBRip              : Cantik
8. HDTV                  : Cantik
9. HDRip                 : Cantik
10. TVRip               : Cantik
11. PPVRip             : Cantik
12. DVDScrn          : Cantik
13. SDTVRip          : Cantik
14. VCDRip            : Cantik
15. VHSRip            : Cantik
16. HDTC @ TC     : Okey
17. DVDScr [India] : Teruk
18. HDTS @ TS     : Teruk
19.HDCAM             : Teruk
20. CAM                 : Sangat Teruk
21. HC                    : Hardcode/Hard Subtitle

Post a Comment

6 Comments

  1. Macam mana cara nk download subtitle then bukak movie telegramm

    ReplyDelete
    Replies
    1. Subtitle boleh cari dekat website Subscene.
      Semua subtitle ada kat situ

      Delete
  2. Replies
    1. Kalo dwnload kt hp cmnew...cik reply cpt skit frustt dh ni..dwnload2 sbtitle xde

      Delete
  3. subtitle boleh cari kat web ni http://isubscene.xyz/. taip je nama movie pastu download subtitle tu. pastikan movie dan subtitle tu nama sama. sebab nak bagi sync.

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan,spam dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.