10 Koleksi Cerita Kanak-Kanak Yang Ada Pengajaran Dan Nilai Murni


10 Koleksi Cerita Kanak-Kanak Yang Ada Pengajaran Dan Nilai Murni l Kali ini saya nak kongsikan 10 koleksi cerita kanak-kanak yang berformat JPEG dimana ibu bapa boleh menyimpannya di dalam folder gambar atau boleh print untuk dibukukan. Nilai murni dan pengajaran turut disertakan dalam setiap cerita kanak-kanak ini. 

Ibu bapa boleh meluangkan masa bersama anak-anak untuk membaca cerita-cerita pendek ini bagi memupuk minat dan keinginan untuk membaca. Tambahan pula, sekarang ni masih lagi berada dalam tempoh kawalan pengerakan, jadi sesuailah jika ada masa-masa tertentu diperuntukkan untuk masa membaca bersama anak-anak.

10 Koleksi Cerita Kanak-Kanak Yang Ada Pengajaran Dan Nilai Murni













Ingat, jangan biarkan anak leka dengan gajet. Budaya membaca haruslah diterapkan dalam diri kanak-kanak sejak dari kecil lagi seperti bak kata pepatah “Melentur buluh biarlah dari rebungnya” kerana “Membaca ialah jambatan ilmu”.

Post a Comment

3 Comments

  1. SEMUA MENARIK CERITANYA

    ReplyDelete
  2. cerita kanak2 jugak yg seronok. banyak pengajaran
    btw saya suka cerita nombor 2 tu, padan muka tamak sangat kan. apa pun tak dapat xD

    ReplyDelete
  3. even dah besar pun still enjoy baca buku kanak2.
    it's a good reminder sbb kite sebagai manusia kan mudah lupa.

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan,spam dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.