Jadual Waktu Berbuka Puasa Dan Imsak Negeri Johor 2019

Jadual Waktu Berbuka Puasa Dan Imsak Negeri Johor 2019 l Bulan Ramadhan kembali lagi dan berpuasa di bulan Ramadhan adalah rukun islam yang ketiga. Berikut ialah lampiran Takwim atau Jadual Berbuka Puasa dan Imsak untuk tahun 1440 Hijrah bersamaan 2019 Masihi bagi seluruh kawasan negeri Johor.


Diharapkan dengan adanya jadual ini, ianya akan memudahkan seluruh umat islam khususnya di negeri Johor menjalani ibadah puasa dengan sempurna disamping dapat membuat perancangan waktu yang sesuai untuk berbuka dan bersahur.

Jadual Waktu Berbuka Puasa Dan Imsak Negeri Johor 2019

ZON 1 : PULAU AUR DAN PULAU PEMANGGIL
ZON 2 : DAERAH JOHOR BAHRU, KULAI, KOTA TINGGI, MERSING DAN PULAU-PULAU YANG BERDEKATAN DENGANNYA
ZON 3 : DAERAH PONTIAN DAN KLUANG
ZON 4 : DAERAH BATU PAHAT, MUAR, TANGKAK, SEGAMAT DAN GEMAS JOHOR

Selamat menjalani ibadah puasa Ramadhan tahun ini dengan jayanya. Semoga jadual berbuka puasa dan imsak negeri Johor 2019 dapat dijadikan panduan bagi bangsa Johor untuk mengetahui waktu berbuka dan waktu bersahur di kawasan masing-masing.
Jadual Waktu Berbuka Puasa Dan Imsak Negeri Johor 2019 Jadual Waktu Berbuka Puasa Dan Imsak Negeri Johor 2019 Reviewed by Nick Nashram on 2:36:00 PM Rating: 5

No comments:

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan,spam dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Powered by Blogger.