Mogok Lapar Tahanan Palestin


Tahanan Palestin yang berada di Mogok Lapar memerlukan bantuan anda. Sila sebarkan tentang mogok lapar ini kepada semua untuk menyebarkan KESEDARAN tentang mogok lapar yang terbesar dalam sejarah ..

Bilal Thiab ... 76 Hari
Thaer Halahleh ... 76 Hari
Hassan Safadi ... 70 hari
Omar Abu Shallal ... 68 Hari
Mohammedd Al-Taj ... 60 hari
Mahmoud Sarsak ... 54 Hari
Faris Al-Natur ... 47 hari
Jafar Ezz Al-Din ... 53 Hari
Abdallah Al-Barghouthi 32 Hari
lebih daripada 2000 Banduan .... 27 hari

Berkongsi dan jangan biarkan media barat mengebumikan kes mereka, semua mereka meminta HAK ASASI mereka sebagai tawanan perang, hak lawatan, hak pendidikan dan hak-hak lain yang diisytiharkan oleh undang-undang antarabangsa.
Sumber mengatakan mogok itu sebagai protes berikutan serbuan yang sering dilakukan pada malam oleh pengawai penjara terhadap sel tahanan dan polisi penjara tunggal, serta untuk memperbaiki keadaan penjara yang agak teruk.

Pertubuhan Perlindungan Tahanan memberitahu seorang pemimpin penjara mengatakan mogok tersebut merupakan satu mesej amaran kepada direktorat umum di penjara agar mengubah dasar-dasar terhadap tahanan, menghentikan pelanggaran hak dan memperbaiki keadaan penjara.

Mereka terseksa setiap saat, dan boleh mati bila-bila masa sahaja, ada yang telah turun 30 kg, bleeding di beberapa bahagian di tubuh, dan gigi pun luruh,,, sama-sama kita banyakkan taubat & berdoa untuk ikhwah kita di sana,tolong sebarkan ke semua group yg ada, ini antara usaha kecil yg boleh kita buat , Perang Media !

Post a Comment

0 Comments