Kesan Onani Pada Kesihatan Lelaki & Perempuan


Onani dilakukan bagi memenuhi keperluan seks seseorang. Malangnya ia dilakukan secara bersendiri tanpa pasangan. Ia merupakan aktiviti yang tidak sihat. Sememangnya masturbasi tidak membawa kepada penyakit, tetapi ia merbahaya jika dilakukan secara kerap dan obsesif. Punca mastrubasi berkemungkinan kerana seseorang itu mengalami masalah mental dan keinginan seks yang tinggi. Selain kesan negatif psikologi , perbuatan onani boleh mengakibatkan kehilangan tenaga, nutrien dan zat dari tubuh

Kesan Onani Pada Kesihatan Lelaki
 
Lelaki melakukan onani dengan merangsangkan zakarnya untuk 'berdiri'. Ianya dilakukan dengan cara gosokan (tangan mengenggam penis) dan dilakukan dengan melampau. Ada masanya sehingga keluar air mani. Jika dilakukan secara kerap, zakar berkemungkinan akan mengalami kekejangan dan menyebabkan seseorang itu tidak boleh bernafas (serangan jantung). Malahan ada kes yang menunjukkan onani secara berlebihan boleh mengakibatkan kematian!

Kesan Onani Pada Kesihatan Perempuan
 
Wanita pula melakukan masturbasi dengan memasukkan sesuatu ke dalam bahagian farajnya. Tahukah anda, melakukan onani dengan memasukkan barang ke dalam faraj boleh menyebabkan rahim menjadi longgar? Antara barang yang sering kali digunakan adalah seperti botol mahupun benda panjang yang menyerupai penis.

Post a Comment

1 Comments

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan,spam dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.